Susan raparperipiirakka
Muruseos:
8 dl (450 g) vehnäjauhoja
3 dl (260 g)l sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
250 g voisulaa
pohjataikina:
noin 2/3 muruseoksesta (660 g)
2 dl rasvaton piimä
1 kananmuna
täyte:
2 l (n. 1400 g) raparperipaloja
2 tölkkiä rahkaa (2 x 250 g)
4 dl sokeria
2 kananmunaa
4 tl vaniljasokeria
pinnalle:
noin 1/3 muruseoksesta
noin 20 palaa
valmistusaika noin 1 tunti 20 minuuttia
1. Sekoita muruseoksen kuivat aineet ja lisää lopuksi voisula.
2. Jaa seos kahteen eri kulhoon.
Käytä 2/3 (n. 650 g) muruseoksesta pohjataikinaan.
Jätä kolmannes pinnalle ripoteltavaksi.
3. Lisää pohjataikinaan keskenään sekoitetut piimä ja kananmuna.
4. Levitä seos leivinpaperilla peitetylle uunipannulle.
5. Ripottele pohjataikinan päälle noin litra raparperi- tai omenapaloja, myös marjat kuten mustikka, puolukka, karviaiset tai herukat käyvät.
6. Sekoita rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri.
Kaada seos piirakan päälle.
Ripottele lopuksi muruseosta pinnalle ja paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
VINKKI: Toisen maitorahkan voi korvata sitruuna- tai omenakanelirahkalla.
Piirakan kanssa voi tarjota vaniljakastiketta tai jäätelöä.
OHJE ON Hämeenkyrön maisemakahvilan emäntä Katariina Pylsyn Kotiliedelle antama vuonna 2006.
Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 189 grammaa
Susanstrand