Tonnikalapiirakka
Pellilliseen piirakkaa tuplataan sekä pohjan että täytteen ainekset, muuten ohjeet riittävät lasiseen piirakkavuokaan.
Pohjavaihtoehtoja:
1 dl vettä
50 g margariinia
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5-1 dl hienonnettua tilliä TAI vajaa desi pakastepinaattia
0,5 tl suolaa
0,5 tl leivinjauhetta
1 muna
Kuumenna kattilassa vesi ja rasva kiehuvaksi.
Lisää kiehuvaan seokseen vehnäjauhot yhdellä kertaa puuhaarukalla koko ajan sekoittaen.
Sekoita kunnes seos irtoaa kattilan reunoista.
Anna jäähtyä hetki.
Lisää kattilaan tillisilppu tai pinaatti sekä suola ja leivinjauhe.
Vatkaa joukkoon muna sähkövatkaimella.
Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, lisää päälle täytteet.
Paista n. 30-35 minuuttia
100 g margariinia
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunahiutaleita tai 0,5dl perunasosejauhetta
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1 dl juustoraastetta
1 dl hienonnettua persiljaa
1 dl vettä
Sekoita pehmeän rasvan joukkoon kuivat aineet, myös juustoraaste.
Lisää persiljasilppu ja vesi ja sekoita vain sen verran, että ainekset tasoittuvat.
Taputtele piirakkavuoan pohjalle, lisää päälle täytteet, paista 200 asteessa uunin alatasolla 30-35 minuuttia.
Piirakoiden täyteaineita voit sävellellä omien mieltymystesi mukaan.
Yhdistele rohkeasti aineksia!
Alla muutamia vaihtoehtoja peruspiirakoihin.
-tonnikala, paprika, tilli
-broileri, keltainen paprika, purjo
-parsakaalia, herkkusieniä, kirsikkatomaatteja, mozzarellapalloja
-katkarapuja, purjoa, (paprikaa)
Perusseos päälle, tämä käy kaikkiin suolaisiin piirakoihin varsinaisten makua antavien täytteiden päälle:
150 g juustoraastetta
3 munaa
3 dl kerma-maitoa
suolaa
Sekoita ainekset keskenään ja kaada piirasainesten päälle.
Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa
Chokolat