Jauhelihapihvit Lartsukkan
Sekoita korppujauhot ja ruokakerma keskenään kulhossa.
Anna korppujauhojen turvota pari minuuttia.
Hienonna ja kuullota sipuli pehmeäksi.
Lisää sipuli, muna, mausteet sekä jauheliha kulhoon ja sekoita hyvin.
Ota taikinasta veteen kastetuin käsin samankokoisia paloja ja muotoile pihveiksi.
Paista pihvit pannulla kypsiksi ja kauniin ruskeiksi molemmin puolin.
Kokeile erilaisia jauhelihoja.
Voit valita mureketaikinaan nauta-sikaa, sika-nautaa, naudanpaistijauhelihaa, lampaanpaistijauhelihaa (myös pakasteena), hirvenjauhelihaa (sesonkituote), poronjauhelihaa (pakasteena) tai broilerinjauhelihaa.
Voit paistaa pihvit myös uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Mausta jauhelihataikina vaihteeksi esim.
yrttimausteilla, valkosipulilla, chilillä, tomaattisoseella, currytahnalla, sinapilla, soijakastikkeella jne.
Voit höystää taikinaa sienillä, juuresraasteilla, esim.
punajuurella, kapriksilla, hienonnetuilla oliiveilla tai juustolla.
Muotoile taikinasta pihvien asemesta esim.
pyöryköitä tai mureke.
Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 50 grammaa
Chokolat