Rahkapiirakka
Pohja:
8dl vehnäjauhoja
4dl sokeria
2tl levinjauhetta
2tl soodaa
2dl piimää
1 muna
Täyte:
500g maitorahkaa
2dl sokeria
2 munaa
(2tl vanilliinisokeria) <-- Unohdin tämän
Sekoita pohjan aineksista jauhot, sokeri, leivinjauhe, sooda ja sulatettu voi/margariini.
Ota taikinasta n. 1/3 erikseen.
Lisää jäljelle jääneeseen 2/3 joukkoon piimä ja muna.
Levitä tasaisesti uunipellille leivinpaperin päälle.
Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä pohjan päälle.
Murenna erikseen ottamasi 1/3 pohjaa nyt piirakan päälle.
Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia.
HUOM! Maistuu vähän munakkaalta ehkä.
Mutta aineksiä löytyy kotoa helposti jos makeannälkä ja hiilarinnälkä yllättää.
Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa
Blanche