Mansikka-raparperirahkapiirakka
Pohja:
1,2 l vehnäjauhoja
4,5 dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
3 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
375g margariinia
2 munaa
3 dl piimää
Täyte:
7dl raparperia
700g mansikoita
2,5dl sokeria
750g rahkaa
3 munaa
3tl vaniljasokeria
0,5dl sitruunamehua
Sekoita pohjan kuivat aineet.
Sulata rasva ja lisää joukkoon.
Jaa taikina kahteen osaan.
Toiseen puoleen lisää munat ja piimä.
Kaada tämä puolisko korkeareunaiseen uunipeltiin leivinpaperin päälle.
Viipaloi raparperit (tai pilko omenat) ja levitä pohjan päälle.
Raparperia saa olla reilusti! Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada taikinan ja raparperien päälle.
Lopuksi murenna toinen puolikas pohjataikinasta koko komeuden päälle.
Laita 175-asteiseen uuniin noin 40 minuutiksi.
Ohje on todella reilun kokoinen ja saat varoa, ettei taikina tule pellin yli. Toki voit jakaa piirakan kahteen eri vuokaankin tai puolittaa taikinan.
Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa
Katjuska80