Mutakakku
Kopioitu www. karppaus.
Info: Qwertyn mutakakku:
Sulata suklaa ja voi samassa kipossa mikrossa (Ihan täydellä teholla ei kannata ehkä, suklaa saattaa klimppiintyä, hiljaa hyvä tulee.
Itse sulatin 360-400 watilla.)
Anna kuuman rasva-suklaaseoksen jäähtyä hieman.
Silloin se ei juoksetu helposti, koska kananmuna ei pala sekoitettaessa mukaan.
Lisää makeutusjauhetta.
Alkuperäisessä ohjeessa oli 3 dl sokeria, mutta tämä ei välttämättä kaipaa makeutusainetta ihan yhtä paljoa.
Tein itse jopa puolella desillä makeutusjauhetta, koska suklaan makeus riittää itselleni hyvin.
Käytin Canderelia, joka ei (IMHO) maistu yhtä pahalle kuin Hermesetas.
Lisää 5 munaa yksitellen vatkaten joka kerta voimakkaasti.
On todettu, että saattaapi juoksettua alkuun munia lisätessä, mutta tasoittuu pian takaisin "mousseksi".
Itselläni onnitui hyvin kun annoin seoksen vähän viilentyä.
Lopuksi lisää 1 rkl jauhoja.
Itse laitoin n. 2 rkl mantelijauhoa.
Vatkaa tasaiseksi ja uuniin 200 asteeseen 10-15 minuutiksi, kunnes kakku on pinnalta juuri ja juuri kypsä ja keskeltä tutiseva kun tönäisee vuokaa.
Irtopohjavuoka on hyvä.
Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 92 grammaa
Orava