Perunaseesampihvit
Keitä kuoritut perunat, kaada keitinvesi pois ja soseuta perunat.
Jäähdytä sosetta 10 minuuttia.
Sekoita joukkoon kananmuna, korppujauhot (0,5 dl), suolaa sekä mausteiksi ripaukset valkopippuria ja muskottipähkinää.
(Kuitulisänä Fibrexiä tai vaikka vehnäleseitä, jos haluat.)
Pyörittele perunaseoksesta suurehkon lihapullan kokoisia pallosia (korppu-)jauhotetuin käsin.
Painele ne litteiksi ja kastele molemmilta puolilta seesaminsiemenissä.
Paista pihvit öljyssä miedolla lämmöllä kauniin ruskeiksi molemmilta puolilta.
Tarjoa esim.
liha- tai kalaruokien lisäkkeenä.
(Soveltaen kirjasta: Maukasta ruokaa kotikeittiöstä (Kaarina Roininen)
Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa
Lepuuttaja