Uunilenkki

1. sotketaan jonkin verran ketsuppia ja sinappi lasissa keskenään

2. tehdään makkaraan pituussuunnassa viilto.

Ei läpi asti mutta sen verran syvä, että sitä pystyy hyvin levittämään.

3. laitetaan sotkettu sinappiketsuppi viiltoon.

Vähän saa pursuta yli, mutta ei liikaa.

Loput voi jättää lasiin odottamaan.

4. laitetaan juustoviipaleet makkaran päälle poikittain

5. lämmitetään kiertoilmauuni 225 asteeseen (riippuu muuten aika paljon uunista sitten)

6. laitetaan ranskalaiset uuniin ja annetaan niiden olla siellä 10-11 minuuttia

7. vähennetään uunin lämpö 100-125 asteeseen (ei jäädä odottamaan viilentymistä)

8. tehdään pellille tilaa ja laitetaan makkara siihen sekä pelti takaisin uuniin

9. annetaan olla uunissa n. 8 minuuttia

10. pelti pois uunista ja äkkiä syömään ennen kuin jäähtyy.

Loput sinappiketsuppi sekoitukset voi käyttää ranskalaisten kanssa

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 874 grammaa

Stringer
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lenkkimakkara, kevyt, keskiarvo 750g1211kcal72.9g65.7g73.1g1g
Juusto, Oltermanni 17%, 8g siivu (Valio)312g842kcal93.6g0g53g0g
Ketsuppi, Heinz150g155kcal1.3g36.1g0.1g1.8g
Sinappi (Pirkka 480g)60g139kcal1.8g16.2g7.2g1g
Ranskalaisetperunat(pommes lidl)1350g2295kcal33.7g337.5g87.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5244g9285kcal406.6g911g442.2g7.6g
Valittu annoskoko2622g4643kcal203.3g455.5g221.1g3.8g
Annoskoko puolitettuna1311g2321kcal101.7g227.8g110.6g1.9g
Arvot/100g100g177kcal7.8g17.4g8.4g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=130196