Uunilenkki

1. sotketaan jonkin verran ketsuppia ja sinappi lasissa keskenään

2. tehdään makkaraan pituussuunnassa viilto.

Ei läpi asti mutta sen verran syvä, että sitä pystyy hyvin levittämään.

3. laitetaan sotkettu sinappiketsuppi viiltoon.

Vähän saa pursuta yli, mutta ei liikaa.

Loput voi jättää lasiin odottamaan.

4. laitetaan juustoviipaleet makkaran päälle poikittain

5. lämmitetään kiertoilmauuni 225 asteeseen (riippuu muuten aika paljon uunista sitten)

6. laitetaan ranskalaiset uuniin ja annetaan niiden olla siellä 10-11 minuuttia

7. vähennetään uunin lämpö 100-125 asteeseen (ei jäädä odottamaan viilentymistä)

8. tehdään pellille tilaa ja laitetaan makkara siihen sekä pelti takaisin uuniin

9. annetaan olla uunissa n. 8 minuuttia

10. pelti pois uunista ja äkkiä syömään ennen kuin jäähtyy.

Loput sinappiketsuppi sekoitukset voi käyttää ranskalaisten kanssa

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 874 grammaa

Stringer
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lenkkimakkara, kevyt, keskiarvo 2250g3634kcal218.7g197.1g219.4g2.9g
Juusto, Oltermanni 17%, 8g siivu (Valio)936g2527kcal280.8g0g159.1g0g
Ketsuppi, Heinz450g464kcal4g108.4g0.4g5.4g
Sinappi (Pirkka 480g)180g418kcal5.4g48.6g21.6g3.1g
Ranskalaisetperunat(pommes lidl)4050g6885kcal101.2g1012.5g263.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15732g27855kcal1220.2g2733.2g1327.4g22.8g
Valittu annoskoko7866g13928kcal610.1g1366.6g663.7g11.4g
Annoskoko puolitettuna3933g6964kcal305.1g683.3g331.9g5.7g
Arvot/100g100g177kcal7.8g17.4g8.4g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=130196