Mustikkapiirakka
Sekoita keskenään 900g jauhoja, 2dl sokeria, 2tl suolaa ja kaardemumma.
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää siihen hiiva, sekoita hiiva maitoon.
Lisää tämän jälkeen yksi kananmuna.
Lisää nesteeseen jauhoseosta kokoajan sähkövatkaimella vatkaten.
Siirry noin puolivälissä taikunakoukkuihin.
Kun taukinakoukut eivät enää jaksa vatkata, siirry käsivatkaamiseen.
Joudut vatkaamaan taikinaa niin kauan, kunnes se ei enää tartu piukasti kattilan reunoihin kiinni, lisää jauhoja tarpeen mukaan.
Jätä taikina nousemaan kattilaan peiton alle.
Survo noin puoli litraa mustikoita ja lisää sekaan noin desilitra vehnäjauhoa, sekoita hyvin.
Lisää noin 100g sokeria soseeseen ja sekoita hyvin.
Tämän jälkeen lisää loputkin mustikat soseen sekaan, älä kuitenkaan vatkaa niitä soseeksi, vaan sekoita varovaisesti.
Ota noussut taikina pöydälle pois kattilasta.
Leikkaa taikina pois noin 1/4 osa.
Kauli 3/4 osa taikinasta leivinpaperin päällä pellin muotoiseksi.
Siirrä taikina pellille.
Kaada mustikkasurvos taikina päälle ja levität tasaisesti.
Käytä ylijäänyt taikinan osa piirakan ristikon tekoon.
Anna piirakan nousta puolisen tuntia.
Paista piirakka 175 asteessa alimmalla tasolla noin 40minuutti.
Tarjoile lämpimänä tai kylmänä vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kera.
Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 236 grammaa
Aif