Gulassipata
1. Leikkaa naudan sisäpaisti noin 1/2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.
Leikkaa kuoritut, halkaistut sipulit lohkoiksi.
Hienonna valkosipulinkynnet ja halkaistu chilipalko, josta on poistettu siemenet.
Viipaloi kuoritut porkkanat ja paloittele paprikat.
2. Ruskista lihaviipaleet pannussa 3-4 erässä tilkassa öljyä ja siirrä toiseen astiaan.
3. Kiehauta sipulit, chili ja paprikajauhe pannussa tai padassa tilkassa öljyä.
Lisää pataan sipulien kanssa ruskistetut paistiviipaleet ja porkkanat.
Kaada joukkoon vesi ja mausta gulassi.
Kypsennä kannen alla liedellä tai uunissa 200 asteessa noin tunti.
4. Lisää pataan paprikat ja tomaattipyree.
Kypsennä vielä noin 1/2 tuntia.
Hienonna padan pinnalle runsaasti persiljaa.
Tarjoa keitetyn riisin tai pastan sekä ruokajogurtin ja vaalean leivän kanssa.
Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa
Kilroy