Selaa muita reseptejä | Annoksia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Tuplaa Puolita tai Alkuperäinen| Tulosta!

Äidin kaalilaatkko

Suikaloi kaali, sipulit ja valkosipulin kynnet.

Kuullota ne muutamassa erässä paistin- tai wokkipannussa ja kaada reilun kokoiseen pataan.

Lisää timjami, rosmariini sekä lihaliemi.

Hauduta hetki liedellä kannen alla.

Suikaloi pekoni ja laita se kuumenevaan pannuun.

Lisää jauheliha, kun pannu on kuuma ja pekonin rasva hieman sulanut.

Ruskista.

Mausta seos mustapippurilla ja suolalla.

Sekoita jauhelihaseos kaalien joukkoon (ja lisää siirappi).

Kaada pataan puolet kermasta ja laita pata 200-asteiseen uuniin 45 minuutiksi ilman kanssa.

Lisää loppu kerma, sekoita hyvin ja laske lämpö 150 asteeseen.

Anna kaalilaatikon muhia kannen alla ainakin kaksi tuntia.

Timjamia ja rosmariinia laitetaan 1 tl kumpaakin.

(En löytänyt sitä tuotehausta)

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Sirpa1958
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali1000g211kcal12g34g2g21g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha400g664kcal76g0g40g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g8g8.3kcal0.6g1.3g0g0.2g
Sipuli (kuorittu)100g27kcal1.3g4.8g0.2g1.7g
Pekoni (Dulano)60g154kcal10.8g1.9g11.4g0g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl200g680kcal4g6g70g0g
Lihaliemi laimennettu 300g57kcal0g9g1.8g0.1g
Voi 14g102kcal0.2g0.1g11.4g0g
Siirappi, tumma30g96kcal0g22.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4244g3996kcal209.8g158.6g273.6g46g
Valittu annoskoko2122g1998kcal104.9g79.3g136.8g23g
Annoskoko puolitettuna1061g999kcal52.5g39.7g68.4g11.5g
Arvot/100g100g94kcal4.9g3.7g6.4g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=132877