Äidin kaalilaatkko
Suikaloi kaali, sipulit ja valkosipulin kynnet.
Kuullota ne muutamassa erässä paistin- tai wokkipannussa ja kaada reilun kokoiseen pataan.
Lisää timjami, rosmariini sekä lihaliemi.
Hauduta hetki liedellä kannen alla.
Suikaloi pekoni ja laita se kuumenevaan pannuun.
Lisää jauheliha, kun pannu on kuuma ja pekonin rasva hieman sulanut.
Ruskista.
Mausta seos mustapippurilla ja suolalla.
Sekoita jauhelihaseos kaalien joukkoon (ja lisää siirappi).
Kaada pataan puolet kermasta ja laita pata 200-asteiseen uuniin 45 minuutiksi ilman kanssa.
Lisää loppu kerma, sekoita hyvin ja laske lämpö 150 asteeseen.
Anna kaalilaatikon muhia kannen alla ainakin kaksi tuntia.
Timjamia ja rosmariinia laitetaan 1 tl kumpaakin.
(En löytänyt sitä tuotehausta)
Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa
Sirpa1958