Kaurasämpylät

Kaurasämpylöt

7 dl vettä
50 g hiivaa
1,5 tl suolaa
1 rkl sokeria
6 dl kaurahiutaleita
10 dl vehnäjauhoja
1 dl rypsiöljyä (tai margar)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.

Murenna hiiva veden joukkoon.

Lisää suola, sokeri ja hiutaleet.

Lisää puolet jauhoista ja sekoita hyvin.

Lisää öljy ja loput jauhot.

Alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota.

Jaa taikina 12 palaan.

Pyörittele palat.

Kohota.

Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 393g1348kcal40g274.9g4.7g13.7g
Kaurahiutaleet elovena plus (Raisio)145g537kcal20.3g79.8g11.6g16g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%6g15kcal0.8g0.7g0.3g3g
Vesi, vesijohtovesi 423g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g6.6g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen30g218kcal0g0g24.2g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka30g266kcal0g0g30.2g0g
Sokeri 7.2g29kcal0g7.2g0g0g
Suola, annos 3g3g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2088g4824kcal122.2g725.2g142g65.4g
Valittu annoskoko1044g2412kcal61.1g362.6g71g32.7g
Annoskoko puolitettuna522g1206kcal30.6g181.3g35.5g16.4g
Arvot/100g100g231kcal5.9g34.7g6.8g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=132979