Kaurasämpylät

Kaurasämpylöt

7 dl vettä
50 g hiivaa
1,5 tl suolaa
1 rkl sokeria
6 dl kaurahiutaleita
10 dl vehnäjauhoja
1 dl rypsiöljyä (tai margar)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.

Murenna hiiva veden joukkoon.

Lisää suola, sokeri ja hiutaleet.

Lisää puolet jauhoista ja sekoita hyvin.

Lisää öljy ja loput jauhot.

Alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota.

Jaa taikina 12 palaan.

Pyörittele palat.

Kohota.

Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 436g1497kcal44.5g305.4g5.2g15.3g
Kaurahiutaleet elovena plus (Raisio)161g596kcal22.6g88.6g12.9g17.7g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%6.7g17kcal0.9g0.7g0.4g3.3g
Vesi, vesijohtovesi 470g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g7.4g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen34g242kcal0g0g26.9g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka34g295kcal0g0g33.6g0g
Sokeri 8.1g33kcal0g8g0g0g
Suola, annos 3g3.4g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2320g5360kcal136g805.4g158g72.6g
Valittu annoskoko1160g2680kcal68g402.7g79g36.3g
Annoskoko puolitettuna580g1340kcal34g201.4g39.5g18.2g
Arvot/100g100g231kcal5.9g34.7g6.8g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=132979