Kaurasämpylät

Kaurasämpylöt

7 dl vettä
50 g hiivaa
1,5 tl suolaa
1 rkl sokeria
6 dl kaurahiutaleita
10 dl vehnäjauhoja
1 dl rypsiöljyä (tai margar)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.

Murenna hiiva veden joukkoon.

Lisää suola, sokeri ja hiutaleet.

Lisää puolet jauhoista ja sekoita hyvin.

Lisää öljy ja loput jauhot.

Alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota.

Jaa taikina 12 palaan.

Pyörittele palat.

Kohota.

Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 49g168kcal5g34.4g0.6g1.7g
Kaurahiutaleet elovena plus (Raisio)18g67kcal2.5g10g1.5g2g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%0.8g1.9kcal0.1g0.1g0g0.4g
Vesi, vesijohtovesi 53g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g0.8g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen3.8g27kcal0g0g3g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka3.8g33kcal0g0g3.8g0g
Sokeri 0.9g3.7kcal0g0.9g0g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana261g603kcal15.2g90.8g17.8g8.2g
Valittu annoskoko131g302kcal7.6g45.4g8.9g4.1g
Annoskoko puolitettuna65g151kcal3.8g22.7g4.5g2.1g
Arvot/100g100g231kcal5.8g34.8g6.8g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=132979