Kaurasämpylät

Kaurasämpylöt

7 dl vettä
50 g hiivaa
1,5 tl suolaa
1 rkl sokeria
6 dl kaurahiutaleita
10 dl vehnäjauhoja
1 dl rypsiöljyä (tai margar)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.

Murenna hiiva veden joukkoon.

Lisää suola, sokeri ja hiutaleet.

Lisää puolet jauhoista ja sekoita hyvin.

Lisää öljy ja loput jauhot.

Alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota.

Jaa taikina 12 palaan.

Pyörittele palat.

Kohota.

Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 3762g12907kcal383.3g2633.1g45.1g131.7g
Kaurahiutaleet elovena plus (Raisio)1389g5139kcal194.4g763.9g111.1g152.8g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%58g145kcal8.1g6.4g3.2g28.4g
Vesi, vesijohtovesi 4051g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g64g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen289g2083kcal0g0g231.5g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka289g2546kcal0g0g289.4g0g
Sokeri 69g282kcal0g69.4g0g0g
Suola, annos 3g29g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g46204kcal1171.6g6945.6g1360.6g625.8g
Valittu annoskoko10000g23102kcal585.8g3472.8g680.3g312.9g
Annoskoko puolitettuna5000g11551kcal292.9g1736.4g340.2g156.5g
Arvot/100g100g231kcal5.9g34.7g6.8g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=132979