Kaurasämpylät

Kaurasämpylöt

7 dl vettä
50 g hiivaa
1,5 tl suolaa
1 rkl sokeria
6 dl kaurahiutaleita
10 dl vehnäjauhoja
1 dl rypsiöljyä (tai margar)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.

Murenna hiiva veden joukkoon.

Lisää suola, sokeri ja hiutaleet.

Lisää puolet jauhoista ja sekoita hyvin.

Lisää öljy ja loput jauhot.

Alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota.

Jaa taikina 12 palaan.

Pyörittele palat.

Kohota.

Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 524g1797kcal53.4g366.5g6.3g18.3g
Kaurahiutaleet elovena plus (Raisio)193g715kcal27.1g106.3g15.5g21.3g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%8.1g20kcal1.1g0.9g0.5g3.9g
Vesi, vesijohtovesi 564g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g8.9g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen40g290kcal0g0g32.2g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka40g354kcal0g0g40.3g0g
Sokeri 10g39kcal0g9.7g0g0g
Suola, annos 3g4g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2784g6431kcal163.2g966.8g189.6g87g
Valittu annoskoko1392g3216kcal81.6g483.4g94.8g43.5g
Annoskoko puolitettuna696g1608kcal40.8g241.7g47.4g21.8g
Arvot/100g100g231kcal5.9g34.7g6.8g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=132979