Kaurasämpylät

Kaurasämpylöt

7 dl vettä
50 g hiivaa
1,5 tl suolaa
1 rkl sokeria
6 dl kaurahiutaleita
10 dl vehnäjauhoja
1 dl rypsiöljyä (tai margar)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.

Murenna hiiva veden joukkoon.

Lisää suola, sokeri ja hiutaleet.

Lisää puolet jauhoista ja sekoita hyvin.

Lisää öljy ja loput jauhot.

Alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota.

Jaa taikina 12 palaan.

Pyörittele palat.

Kohota.

Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 55g187kcal5.6g38.2g0.7g1.9g
Kaurahiutaleet elovena plus (Raisio)20g75kcal2.8g11.1g1.6g2.2g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%0.8g2.1kcal0.1g0.1g0g0.4g
Vesi, vesijohtovesi 59g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g0.9g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen4.2g30kcal0g0g3.4g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka4.2g37kcal0g0g4.2g0g
Sokeri 1g4.1kcal0g1g0g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana290g670kcal17g100.8g19.8g9g
Valittu annoskoko145g335kcal8.5g50.4g9.9g4.5g
Annoskoko puolitettuna72g168kcal4.3g25.2g5g2.3g
Arvot/100g100g231kcal5.9g34.8g6.8g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=132979