Kaurasämpylät

Kaurasämpylöt

7 dl vettä
50 g hiivaa
1,5 tl suolaa
1 rkl sokeria
6 dl kaurahiutaleita
10 dl vehnäjauhoja
1 dl rypsiöljyä (tai margar)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.

Murenna hiiva veden joukkoon.

Lisää suola, sokeri ja hiutaleet.

Lisää puolet jauhoista ja sekoita hyvin.

Lisää öljy ja loput jauhot.

Alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota.

Jaa taikina 12 palaan.

Pyörittele palat.

Kohota.

Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 611g2096kcal62.2g427.6g7.3g21.4g
Kaurahiutaleet elovena plus (Raisio)226g835kcal31.6g124.1g18g24.8g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%9g24kcal1.3g1g0.5g4.6g
Vesi, vesijohtovesi 658g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g10g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen47g338kcal0g0g37.6g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka47g414kcal0g0g47g0g
Sokeri 11g46kcal0g11.3g0g0g
Suola, annos 3g4.7g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3248g7504kcal190.2g1128g220.8g101.6g
Valittu annoskoko1624g3752kcal95.1g564g110.4g50.8g
Annoskoko puolitettuna812g1876kcal47.6g282g55.2g25.4g
Arvot/100g100g231kcal5.9g34.7g6.8g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=132979