Kaurasämpylät

Kaurasämpylöt

7 dl vettä
50 g hiivaa
1,5 tl suolaa
1 rkl sokeria
6 dl kaurahiutaleita
10 dl vehnäjauhoja
1 dl rypsiöljyä (tai margar)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.

Murenna hiiva veden joukkoon.

Lisää suola, sokeri ja hiutaleet.

Lisää puolet jauhoista ja sekoita hyvin.

Lisää öljy ja loput jauhot.

Alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota.

Jaa taikina 12 palaan.

Pyörittele palat.

Kohota.

Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 650g2230kcal66.2g455g7.8g22.7g
Kaurahiutaleet elovena plus (Raisio)240g888kcal33.6g132g19.2g26.4g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%10g25kcal1.4g1.1g0.6g4.9g
Vesi, vesijohtovesi 700g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g11g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen50g360kcal0g0g40g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka50g440kcal0g0g50g0g
Sokeri 12g49kcal0g12g0g0g
Suola, annos 3g5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3456g7984kcal202.4g1200.2g235.2g108g
Valittu annoskoko1728g3992kcal101.2g600.1g117.6g54g
Annoskoko puolitettuna864g1996kcal50.6g300.1g58.8g27g
Arvot/100g100g231kcal5.9g34.7g6.8g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=132979