Kaurasämpylät

Kaurasämpylöt

7 dl vettä
50 g hiivaa
1,5 tl suolaa
1 rkl sokeria
6 dl kaurahiutaleita
10 dl vehnäjauhoja
1 dl rypsiöljyä (tai margar)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.

Murenna hiiva veden joukkoon.

Lisää suola, sokeri ja hiutaleet.

Lisää puolet jauhoista ja sekoita hyvin.

Lisää öljy ja loput jauhot.

Alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota.

Jaa taikina 12 palaan.

Pyörittele palat.

Kohota.

Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 698g2396kcal71.1g488.7g8.4g24.4g
Kaurahiutaleet elovena plus (Raisio)258g954kcal36.1g141.8g20.6g28.4g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%11g27kcal1.5g1.2g0.6g5.3g
Vesi, vesijohtovesi 752g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g12g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen54g387kcal0g0g43g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka54g473kcal0g0g53.7g0g
Sokeri 13g52kcal0g12.9g0g0g
Suola, annos 3g5.4g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3712g8576kcal217.4g1289.2g252.6g116.2g
Valittu annoskoko1856g4288kcal108.7g644.6g126.3g58.1g
Annoskoko puolitettuna928g2144kcal54.4g322.3g63.2g29.1g
Arvot/100g100g231kcal5.9g34.7g6.8g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=132979