Kaurasämpylät

Kaurasämpylöt

7 dl vettä
50 g hiivaa
1,5 tl suolaa
1 rkl sokeria
6 dl kaurahiutaleita
10 dl vehnäjauhoja
1 dl rypsiöljyä (tai margar)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.

Murenna hiiva veden joukkoon.

Lisää suola, sokeri ja hiutaleet.

Lisää puolet jauhoista ja sekoita hyvin.

Lisää öljy ja loput jauhot.

Alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota.

Jaa taikina 12 palaan.

Pyörittele palat.

Kohota.

Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 76g262kcal7.8g53.5g0.9g2.7g
Kaurahiutaleet elovena plus (Raisio)28g104kcal3.9g15.5g2.3g3.1g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%1.2g2.9kcal0.2g0.1g0.1g0.6g
Vesi, vesijohtovesi 82g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g1.3g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen5.9g42kcal0g0g4.7g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka5.9g52kcal0g0g5.9g0g
Sokeri 1.4g5.7kcal0g1.4g0g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana406g938kcal23.8g141g27.8g12.8g
Valittu annoskoko203g469kcal11.9g70.5g13.9g6.4g
Annoskoko puolitettuna102g235kcal6g35.3g7g3.2g
Arvot/100g100g231kcal5.9g34.7g6.8g3.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=132979