Kaurasämpylät

Kaurasämpylöt

7 dl vettä
50 g hiivaa
1,5 tl suolaa
1 rkl sokeria
6 dl kaurahiutaleita
10 dl vehnäjauhoja
1 dl rypsiöljyä (tai margar)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.

Murenna hiiva veden joukkoon.

Lisää suola, sokeri ja hiutaleet.

Lisää puolet jauhoista ja sekoita hyvin.

Lisää öljy ja loput jauhot.

Alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota.

Jaa taikina 12 palaan.

Pyörittele palat.

Kohota.

Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 785g2695kcal80g549.8g9.4g27.5g
Kaurahiutaleet elovena plus (Raisio)290g1073kcal40.6g159.5g23.2g31.9g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%12g30kcal1.7g1.3g0.7g5.9g
Vesi, vesijohtovesi 846g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g13g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen60g435kcal0g0g48.3g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka60g532kcal0g0g60.4g0g
Sokeri 15g59kcal0g14.5g0g0g
Suola, annos 3g6g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4176g9647kcal244.6g1450.2g284g130.6g
Valittu annoskoko2088g4824kcal122.3g725.1g142g65.3g
Annoskoko puolitettuna1044g2412kcal61.2g362.6g71g32.7g
Arvot/100g100g231kcal5.9g34.7g6.8g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=132979