Kaurasämpylät

Kaurasämpylöt

7 dl vettä
50 g hiivaa
1,5 tl suolaa
1 rkl sokeria
6 dl kaurahiutaleita
10 dl vehnäjauhoja
1 dl rypsiöljyä (tai margar)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.

Murenna hiiva veden joukkoon.

Lisää suola, sokeri ja hiutaleet.

Lisää puolet jauhoista ja sekoita hyvin.

Lisää öljy ja loput jauhot.

Alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota.

Jaa taikina 12 palaan.

Pyörittele palat.

Kohota.

Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 81g279kcal8.3g56.9g1g2.8g
Kaurahiutaleet elovena plus (Raisio)30g111kcal4.2g16.5g2.4g3.3g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%1.2g3.1kcal0.2g0.1g0.1g0.6g
Vesi, vesijohtovesi 88g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g1.4g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen6.3g45kcal0g0g5g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka6.3g55kcal0g0g6.3g0g
Sokeri 1.5g6.1kcal0g1.5g0g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana432g998kcal25.4g150g29.6g13.4g
Valittu annoskoko216g499kcal12.7g75g14.8g6.7g
Annoskoko puolitettuna108g250kcal6.4g37.5g7.4g3.4g
Arvot/100g100g231kcal5.9g34.7g6.9g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=132979