Kaurasämpylät

Kaurasämpylöt

7 dl vettä
50 g hiivaa
1,5 tl suolaa
1 rkl sokeria
6 dl kaurahiutaleita
10 dl vehnäjauhoja
1 dl rypsiöljyä (tai margar)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.

Murenna hiiva veden joukkoon.

Lisää suola, sokeri ja hiutaleet.

Lisää puolet jauhoista ja sekoita hyvin.

Lisää öljy ja loput jauhot.

Alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota.

Jaa taikina 12 palaan.

Pyörittele palat.

Kohota.

Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 873g2994kcal88.9g610.9g10.5g30.5g
Kaurahiutaleet elovena plus (Raisio)322g1192kcal45.1g177.2g25.8g35.4g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%13g34kcal1.9g1.5g0.8g6.6g
Vesi, vesijohtovesi 940g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g15g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen67g483kcal0g0g53.7g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka67g591kcal0g0g67.1g0g
Sokeri 16g65kcal0g16.1g0g0g
Suola, annos 3g6.7g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4640g10719kcal271.8g1611.4g315.8g145g
Valittu annoskoko2320g5360kcal135.9g805.7g157.9g72.5g
Annoskoko puolitettuna1160g2680kcal68g402.9g79g36.3g
Arvot/100g100g231kcal5.9g34.7g6.8g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=132979