Kaurasämpylät

Kaurasämpylöt

7 dl vettä
50 g hiivaa
1,5 tl suolaa
1 rkl sokeria
6 dl kaurahiutaleita
10 dl vehnäjauhoja
1 dl rypsiöljyä (tai margar)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.

Murenna hiiva veden joukkoon.

Lisää suola, sokeri ja hiutaleet.

Lisää puolet jauhoista ja sekoita hyvin.

Lisää öljy ja loput jauhot.

Alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota.

Jaa taikina 12 palaan.

Pyörittele palat.

Kohota.

Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 98g337kcal10g68.7g1.2g3.4g
Kaurahiutaleet elovena plus (Raisio)36g134kcal5.1g19.9g2.9g4g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%1.5g3.8kcal0.2g0.2g0.1g0.7g
Vesi, vesijohtovesi 106g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g1.7g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen7.6g54kcal0g0g6g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka7.6g67kcal0g0g7.6g0g
Sokeri 1.8g7.4kcal0g1.8g0g0g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana522g1206kcal30.6g181.2g35.6g16.2g
Valittu annoskoko261g603kcal15.3g90.6g17.8g8.1g
Annoskoko puolitettuna131g302kcal7.7g45.3g8.9g4.1g
Arvot/100g100g231kcal5.9g34.7g6.8g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=132979