Kaurasämpylät

Kaurasämpylöt

7 dl vettä
50 g hiivaa
1,5 tl suolaa
1 rkl sokeria
6 dl kaurahiutaleita
10 dl vehnäjauhoja
1 dl rypsiöljyä (tai margar)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.

Murenna hiiva veden joukkoon.

Lisää suola, sokeri ja hiutaleet.

Lisää puolet jauhoista ja sekoita hyvin.

Lisää öljy ja loput jauhot.

Alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota.

Jaa taikina 12 palaan.

Pyörittele palat.

Kohota.

Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 163g558kcal16.6g113.7g1.9g5.7g
Kaurahiutaleet elovena plus (Raisio)60g222kcal8.4g33g4.8g6.6g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%2.5g6.2kcal0.3g0.3g0.1g1.2g
Vesi, vesijohtovesi 175g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g2.7g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen13g90kcal0g0g10g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka13g110kcal0g0g12.5g0g
Sokeri 3g12kcal0g3g0g0g
Suola, annos 3g1.2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana864g1996kcal50.6g300g58.6g27g
Valittu annoskoko432g998kcal25.3g150g29.3g13.5g
Annoskoko puolitettuna216g499kcal12.7g75g14.7g6.8g
Arvot/100g100g231kcal5.9g34.7g6.8g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=132979