Kaurasämpylät

Kaurasämpylöt

7 dl vettä
50 g hiivaa
1,5 tl suolaa
1 rkl sokeria
6 dl kaurahiutaleita
10 dl vehnäjauhoja
1 dl rypsiöljyä (tai margar)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.

Murenna hiiva veden joukkoon.

Lisää suola, sokeri ja hiutaleet.

Lisää puolet jauhoista ja sekoita hyvin.

Lisää öljy ja loput jauhot.

Alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota.

Jaa taikina 12 palaan.

Pyörittele palat.

Kohota.

Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 2600g8921kcal264.9g1820g31.2g91g
Kaurahiutaleet elovena plus (Raisio)960g3552kcal134.4g528g76.8g105.6g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%40g100kcal5.6g4.4g2.2g19.6g
Vesi, vesijohtovesi 2800g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g44g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen200g1440kcal0g0g160g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka200g1760kcal0g0g200g0g
Sokeri 48g195kcal0g48g0g0g
Suola, annos 3g20g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13824g31936kcal809.8g4800.8g940.4g432.4g
Valittu annoskoko6912g15968kcal404.9g2400.4g470.2g216.2g
Annoskoko puolitettuna3456g7984kcal202.5g1200.2g235.1g108.1g
Arvot/100g100g231kcal5.9g34.7g6.8g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=132979