Kaurasämpylät

Kaurasämpylöt

7 dl vettä
50 g hiivaa
1,5 tl suolaa
1 rkl sokeria
6 dl kaurahiutaleita
10 dl vehnäjauhoja
1 dl rypsiöljyä (tai margar)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.

Murenna hiiva veden joukkoon.

Lisää suola, sokeri ja hiutaleet.

Lisää puolet jauhoista ja sekoita hyvin.

Lisää öljy ja loput jauhot.

Alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota.

Jaa taikina 12 palaan.

Pyörittele palat.

Kohota.

Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 262g898kcal26.7g183.3g3.1g9.2g
Kaurahiutaleet elovena plus (Raisio)97g358kcal13.5g53.2g7.7g10.6g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%4g10kcal0.6g0.4g0.2g2g
Vesi, vesijohtovesi 282g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g4.4g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen20g145kcal0g0g16.1g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka20g177kcal0g0g20.1g0g
Sokeri 4.8g20kcal0g4.8g0g0g
Suola, annos 3g2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1392g3216kcal81.6g483.4g94.4g43.6g
Valittu annoskoko696g1608kcal40.8g241.7g47.2g21.8g
Annoskoko puolitettuna348g804kcal20.4g120.9g23.6g10.9g
Arvot/100g100g231kcal5.9g34.7g6.8g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=132979