Kaurasämpylät

Kaurasämpylöt

7 dl vettä
50 g hiivaa
1,5 tl suolaa
1 rkl sokeria
6 dl kaurahiutaleita
10 dl vehnäjauhoja
1 dl rypsiöljyä (tai margar)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.

Murenna hiiva veden joukkoon.

Lisää suola, sokeri ja hiutaleet.

Lisää puolet jauhoista ja sekoita hyvin.

Lisää öljy ja loput jauhot.

Alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota.

Jaa taikina 12 palaan.

Pyörittele palat.

Kohota.

Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 27g94kcal2.8g19.1g0.3g1g
Kaurahiutaleet elovena plus (Raisio)10g37kcal1.4g5.5g0.8g1.1g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%0.4g1kcal0.1g0g0g0.2g
Vesi, vesijohtovesi 29g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g0.5g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen2.1g15kcal0g0g1.7g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka2.1g19kcal0g0g2.1g0g
Sokeri 0.5g2kcal0g0.5g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana145g335kcal8.6g50.2g9.8g4.6g
Valittu annoskoko73g168kcal4.3g25.1g4.9g2.3g
Annoskoko puolitettuna36g84kcal2.2g12.6g2.5g1.2g
Arvot/100g100g231kcal5.9g34.6g6.7g3.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=132979