Kaurasämpylät

Kaurasämpylöt

7 dl vettä
50 g hiivaa
1,5 tl suolaa
1 rkl sokeria
6 dl kaurahiutaleita
10 dl vehnäjauhoja
1 dl rypsiöljyä (tai margar)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.

Murenna hiiva veden joukkoon.

Lisää suola, sokeri ja hiutaleet.

Lisää puolet jauhoista ja sekoita hyvin.

Lisää öljy ja loput jauhot.

Alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota.

Jaa taikina 12 palaan.

Pyörittele palat.

Kohota.

Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 305g1048kcal31.1g213.8g3.7g10.7g
Kaurahiutaleet elovena plus (Raisio)113g417kcal15.8g62g9g12.4g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%4.7g12kcal0.7g0.5g0.3g2.3g
Vesi, vesijohtovesi 329g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g5.2g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen24g169kcal0g0g18.8g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka24g207kcal0g0g23.5g0g
Sokeri 5.6g23kcal0g5.6g0g0g
Suola, annos 3g2.3g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1624g3752kcal95.2g563.8g110.6g50.8g
Valittu annoskoko812g1876kcal47.6g281.9g55.3g25.4g
Annoskoko puolitettuna406g938kcal23.8g141g27.7g12.7g
Arvot/100g100g231kcal5.9g34.7g6.8g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=132979