Kaurasämpylät

Kaurasämpylöt

7 dl vettä
50 g hiivaa
1,5 tl suolaa
1 rkl sokeria
6 dl kaurahiutaleita
10 dl vehnäjauhoja
1 dl rypsiöljyä (tai margar)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.

Murenna hiiva veden joukkoon.

Lisää suola, sokeri ja hiutaleet.

Lisää puolet jauhoista ja sekoita hyvin.

Lisää öljy ja loput jauhot.

Alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota.

Jaa taikina 12 palaan.

Pyörittele palat.

Kohota.

Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 349g1198kcal35.6g244.4g4.2g12.2g
Kaurahiutaleet elovena plus (Raisio)129g477kcal18g70.9g10.3g14.2g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%5.4g13kcal0.8g0.6g0.3g2.6g
Vesi, vesijohtovesi 376g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g5.9g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen27g193kcal0g0g21.5g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka27g236kcal0g0g26.9g0g
Sokeri 6.4g26kcal0g6.4g0g0g
Suola, annos 3g2.7g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1856g4288kcal108.8g644.6g126.4g58g
Valittu annoskoko928g2144kcal54.4g322.3g63.2g29g
Annoskoko puolitettuna464g1072kcal27.2g161.2g31.6g14.5g
Arvot/100g100g231kcal5.9g34.7g6.8g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=132979