Banoffee-piirakka
Laita iso kattila lähes täyteen vettä, kuumenna kiehuvaksi.
Laita kondensimaitotölkki avaamattomana kattilaan, anna karamelisoitua kaksi tuntia kiehuvassa vedessä.
Murenna paketillinen keksejä, sekoita sulaneen voin kanssa.
Levitä irtopohjavuokaan.
Laita jääkaappiin.
Piirakan saa myöhemmin siirettyä kakkupaperille helpommin, jos olet laittanut vuuan pohjalle palan leivinpaperia.
Ota kondensimaito pois kattilasta.
Avaa tölkki ja levitä toffee keksipohjalle.
Lisää ohueksi viipaloidut banaanit, tamppaa tasaiseksi.
Vatkaa kermavaahto, lisää vaniljasokeri.
Levitä baananikerroksen päälle.
Laita koko komeus jääkaappiin.
Pohja on rapeimmillaan seuraavana päivänä.
Irrota piirakka terävällä veitsellä reunoista.
Voit koristella piirakan ennen tarjoilua suklaaraasteella.
Voisiko joku näppärä kehittää tästä kevytversion?
Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 183 grammaa
Marbot