Karitsa-kaalikeitto
1. Kuumenna rasva pannulla ja aseta jäinen karitsankäristysliha pannulle.
Käännä ja irrota kerros sulanutta lihaa pannulle.
Käännä heti uudelleen ja irrota taas kerros.
Jatka näin, kunnes koko liha on paistettu.
Anna lihaviipaleiden ruskistua kunnolla ja revi ne pieniksi paloiksi paiston aikana.
2. Siirrä liha kattilaan, lisää vesi, kasvisliemikuutio ja mausteet.
Kuumenna kiehuvaksi.
Leikkaa keittojuuresten porkkanat ohuiksi lanteiksi ja muut juurekset pieniksi kuutioiksi ja lisää kattilaan.
3. Leikkaa kaali hyvin ohuiksi suikaleiksi esimerkiksi juustohöylällä tai raastimella ja lisää keittoon.
Anna kaalin kiehua vielä noin 15 minuuttia ja lisää purjoviipaleet noin 5 minuutiksi mukaan.
Lisää hiukan vettä, jos keitto on liian sakea.
Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 465 grammaa
Ippeliina