Lämmin perunasalaatti

1. Pese perunat hyvin ja keitä suolattomassa vedessä

2. Viipaloi (kevät) sipulit ja puolita kirsikkatomaatit.

Revi rucola ja jääsalaatti laakealle vadille ja levitä tomaatit ja sipulit salaatille.

3. Sekoita kastikkeen ainekset (öljy, viinietikka, sinappi, sokeri, mustapippuri) kulhossa.

4. Leikkaa perunat puoliksi tai lohkoiksi ja pyörittele kastikkeessa

5. Levitä perunat salaatille.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 298 grammaa

B2
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorineen, keitetty, suolaton 801g441kcal12.8g105.6g1.4g6.8g
Sipuli (kuorittu)85g23kcal1.1g4.1g0.2g1.4g
Rucola-ruukkusalaatti (Pirkka), annos 50g50g13kcal0g0g0g0g
Jääsalaatti ruukussa, Pirkka20g2kcal0.2g0.2g0g0.2g
Kirsikkatomaatti, suomalainen150g30kcal0.9g5.7g0.5g2.1g
Dijonsinappi, Maille, Original10g7kcal0.4g0.8g0.3g0.3g
Rypsiöljy 40g354kcal0g0g40.1g0g
Viinietikka 30g6.2kcal0g0.2g0g0g
Sokeri 4g16kcal0g4g0g0g
Mustapippuri 1g2.8kcal0.1g0.4g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2384g1790kcal31g242g85g22.2g
Valittu annoskoko1192g895kcal15.5g121g42.5g11.1g
Annoskoko puolitettuna596g448kcal7.8g60.5g21.3g5.6g
Arvot/100g100g75kcal1.3g10.2g3.6g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=134848