Lämmin perunasalaatti

1. Pese perunat hyvin ja keitä suolattomassa vedessä

2. Viipaloi (kevät) sipulit ja puolita kirsikkatomaatit.

Revi rucola ja jääsalaatti laakealle vadille ja levitä tomaatit ja sipulit salaatille.

3. Sekoita kastikkeen ainekset (öljy, viinietikka, sinappi, sokeri, mustapippuri) kulhossa.

4. Leikkaa perunat puoliksi tai lohkoiksi ja pyörittele kastikkeessa

5. Levitä perunat salaatille.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 298 grammaa

B2
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorineen, keitetty, suolaton 1002g551kcal16g132g1.7g8.5g
Sipuli (kuorittu)106g29kcal1.4g5.1g0.2g1.8g
Rucola-ruukkusalaatti (Pirkka), annos 50g63g16kcal0g0g0g0g
Jääsalaatti ruukussa, Pirkka25g2.5kcal0.3g0.2g0.1g0.3g
Kirsikkatomaatti, suomalainen188g38kcal1.1g7.1g0.6g2.6g
Dijonsinappi, Maille, Original13g8.8kcal0.5g1g0.4g0.4g
Rypsiöljy 50g443kcal0g0g50.1g0g
Viinietikka 38g7.8kcal0g0.2g0g0g
Sokeri 5g20kcal0g5g0g0g
Mustapippuri 1.3g3.5kcal0.1g0.5g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2980g2238kcal38.8g302.2g106.2g27.8g
Valittu annoskoko1490g1119kcal19.4g151.1g53.1g13.9g
Annoskoko puolitettuna745g559kcal9.7g75.6g26.6g7g
Arvot/100g100g75kcal1.3g10.1g3.6g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=134848