Lämmin perunasalaatti

1. Pese perunat hyvin ja keitä suolattomassa vedessä

2. Viipaloi (kevät) sipulit ja puolita kirsikkatomaatit.

Revi rucola ja jääsalaatti laakealle vadille ja levitä tomaatit ja sipulit salaatille.

3. Sekoita kastikkeen ainekset (öljy, viinietikka, sinappi, sokeri, mustapippuri) kulhossa.

4. Leikkaa perunat puoliksi tai lohkoiksi ja pyörittele kastikkeessa

5. Levitä perunat salaatille.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 298 grammaa

B2
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorineen, keitetty, suolaton 1600g880kcal25.6g210.9g2.7g13.6g
Sipuli (kuorittu)170g46kcal2.2g8.2g0.3g2.9g
Rucola-ruukkusalaatti (Pirkka), annos 50g100g25kcal0g0g0g0g
Jääsalaatti ruukussa, Pirkka40g4kcal0.4g0.3g0.1g0.4g
Kirsikkatomaatti, suomalainen300g60kcal1.8g11.4g0.9g4.2g
Dijonsinappi, Maille, Original20g14kcal0.8g1.6g0.6g0.6g
Rypsiöljy 80g708kcal0g0g80g0g
Viinietikka 60g12kcal0g0.3g0g0g
Sokeri 8g33kcal0g8g0g0g
Mustapippuri 2g5.6kcal0.2g0.8g0.1g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4760g3574kcal62g483g169.4g44.4g
Valittu annoskoko2380g1787kcal31g241.5g84.7g22.2g
Annoskoko puolitettuna1190g894kcal15.5g120.8g42.4g11.1g
Arvot/100g100g75kcal1.3g10.1g3.6g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=134848