Lämmin perunasalaatti

1. Pese perunat hyvin ja keitä suolattomassa vedessä

2. Viipaloi (kevät) sipulit ja puolita kirsikkatomaatit.

Revi rucola ja jääsalaatti laakealle vadille ja levitä tomaatit ja sipulit salaatille.

3. Sekoita kastikkeen ainekset (öljy, viinietikka, sinappi, sokeri, mustapippuri) kulhossa.

4. Leikkaa perunat puoliksi tai lohkoiksi ja pyörittele kastikkeessa

5. Levitä perunat salaatille.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 298 grammaa

B2
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorineen, keitetty, suolaton 200g110kcal3.2g26.4g0.3g1.7g
Sipuli (kuorittu)21g5.7kcal0.3g1g0g0.4g
Rucola-ruukkusalaatti (Pirkka), annos 50g13g3.1kcal0g0g0g0g
Jääsalaatti ruukussa, Pirkka5g0.5kcal0.1g0g0g0.1g
Kirsikkatomaatti, suomalainen38g7.5kcal0.2g1.4g0.1g0.5g
Dijonsinappi, Maille, Original2.5g1.8kcal0.1g0.2g0.1g0.1g
Rypsiöljy 10g89kcal0g0g10g0g
Viinietikka 7.5g1.6kcal0g0g0g0g
Sokeri 1g4.1kcal0g1g0g0g
Mustapippuri 0.3g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana596g448kcal7.8g60.2g21g5.8g
Valittu annoskoko298g224kcal3.9g30.1g10.5g2.9g
Annoskoko puolitettuna149g112kcal2g15.1g5.3g1.5g
Arvot/100g100g75kcal1.3g10.1g3.5g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=134848