Lämmin perunasalaatti

1. Pese perunat hyvin ja keitä suolattomassa vedessä

2. Viipaloi (kevät) sipulit ja puolita kirsikkatomaatit.

Revi rucola ja jääsalaatti laakealle vadille ja levitä tomaatit ja sipulit salaatille.

3. Sekoita kastikkeen ainekset (öljy, viinietikka, sinappi, sokeri, mustapippuri) kulhossa.

4. Leikkaa perunat puoliksi tai lohkoiksi ja pyörittele kastikkeessa

5. Levitä perunat salaatille.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 298 grammaa

B2
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorineen, keitetty, suolaton 2003g1102kcal32.1g264g3.4g17g
Sipuli (kuorittu)213g58kcal2.8g10.2g0.4g3.6g
Rucola-ruukkusalaatti (Pirkka), annos 50g125g31kcal0g0g0g0g
Jääsalaatti ruukussa, Pirkka50g5kcal0.6g0.4g0.1g0.5g
Kirsikkatomaatti, suomalainen376g75kcal2.3g14.3g1.1g5.3g
Dijonsinappi, Maille, Original25g18kcal1g2g0.8g0.8g
Rypsiöljy 100g886kcal0g0g100.2g0g
Viinietikka 75g16kcal0g0.4g0g0g
Sokeri 10g41kcal0g10g0g0g
Mustapippuri 2.5g7kcal0.3g1g0.1g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5960g4475kcal78.2g604.6g212.2g55.8g
Valittu annoskoko2980g2237kcal39.1g302.3g106.1g27.9g
Annoskoko puolitettuna1490g1119kcal19.6g151.2g53.1g14g
Arvot/100g100g75kcal1.3g10.1g3.6g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=134848