Selaa muita reseptejä | Annoksia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Tuplaa Puolita tai Alkuperäinen| Tulosta!

Pähkinäinen parsakaalipiirakka

Pähkinäinen parsakaalipiirakka (8–10 palaa)

Pohja:
100 g margariinia (Keiju 70% tai Becel 60%)
4½ dl vehnäjauhoja
1 dl kauraleseitä
½ tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
1 prk (200 g) kevytkermaviiliä (rasvaa enintään 6%)

Täyte:
250 g parsakaalia
½ rasiaa kirsikkatomaatteja
1 pieni keltainen paprika
1 dl saksanpähkinöitä
3 munaa
2 dl kermasekoitetta (esimerkiksi Valio Ruoka 5%)
1 rkl pestokastiketta
½–1 dl raastettua parmesaania

Sekoita pohjataikinan kuivat aineet.

Lisää pehmeä rasva ja nypi ainekset yhteen.

Lisää lopuksi kermaviili ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Peitä taikina kelmulla ja nosta se tunniksi jääkaappiin.

Painele taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

Huuhtele parsakaali ja leikkaa se pienemmiksi kukinnoiksi.

Halkaise tomaatit puoliksi ja pilko paprika.

Levitä taikinapohjalle parsakaalikukinnot, tomaatinpuolikkaat, paprikakuutiot sekä pähkinät.

Sekoita kulhossa munien rakenne rikki ja lisää ruokakerma sekä pesto.

Kaada seos vuokaan ja ripottele päälle juustoraaste.

Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasossa, kunnes täyte on hyytynyt eli noin 25 minuuttia.

Jos pinta näyttää saavan liiaksi väriä, peitä piirakka leivinpaperilla.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 209 grammaa

Shamaani
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g100g720kcal1g1g80g0g
Vehnäjauho puolikarkea 293g1004kcal29.8g204.8g3.5g10.2g
Kauralese 60g216kcal10.8g27.4g4.6g10.5g
Pansuola (Oriola oy), annos 5g2.5g0kcal0g0g0g0g
Leivinjauhe 10g18kcal0.5g3.8g0g0.1g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 200g128kcal6.4g9.6g7g0g
Parsakaali brokkoli 250g88kcal11.5g4.9g0.8g6.3g
Kirsikkatomaatti, suomalainen100g20kcal0.6g3.8g0.3g1.4g
Paprika keltainen 120g36kcal1.1g6.1g0.2g2.4g
Saksanpähkinä 60g408kcal8.8g2g39.1g9.5g
Kananmuna, omega, 1 kpl165g215kcal21.6g0.5g13.7g0g
Ruokakerma Valio 5%200g120kcal2.4g5.6g10g0g
Pestokastike, Barilla all Genovese, n. 1 tl15g80kcal0.8g0.5g8.4g0.7g
Parmesaanijuusto, formaggio da pasta100g457kcal40g0g32g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3350g7019kcal270.6g540g399.2g82.2g
Valittu annoskoko1675g3509kcal135.3g270g199.6g41.1g
Annoskoko puolitettuna838g1755kcal67.7g135g99.8g20.6g
Arvot/100g100g210kcal8.1g16.1g11.9g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=135472