Pähkinäinen parsakaalipiirakka
Pähkinäinen parsakaalipiirakka (8–10 palaa)
Pohja:
100 g margariinia (Keiju 70% tai Becel 60%)
4½ dl vehnäjauhoja
1 dl kauraleseitä
½ tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
1 prk (200 g) kevytkermaviiliä (rasvaa enintään 6%)
Täyte:
250 g parsakaalia
½ rasiaa kirsikkatomaatteja
1 pieni keltainen paprika
1 dl saksanpähkinöitä
3 munaa
2 dl kermasekoitetta (esimerkiksi Valio Ruoka 5%)
1 rkl pestokastiketta
½–1 dl raastettua parmesaania
Sekoita pohjataikinan kuivat aineet.
Lisää pehmeä rasva ja nypi ainekset yhteen.
Lisää lopuksi kermaviili ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
Peitä taikina kelmulla ja nosta se tunniksi jääkaappiin.
Painele taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Huuhtele parsakaali ja leikkaa se pienemmiksi kukinnoiksi.
Halkaise tomaatit puoliksi ja pilko paprika.
Levitä taikinapohjalle parsakaalikukinnot, tomaatinpuolikkaat, paprikakuutiot sekä pähkinät.
Sekoita kulhossa munien rakenne rikki ja lisää ruokakerma sekä pesto.
Kaada seos vuokaan ja ripottele päälle juustoraaste.
Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasossa, kunnes täyte on hyytynyt eli noin 25 minuuttia.
Jos pinta näyttää saavan liiaksi väriä, peitä piirakka leivinpaperilla.
Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 209 grammaa
Shamaani