Selaa muita reseptejä | Annoksia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Tuplaa Puolita tai Alkuperäinen| Tulosta!

Kreikkalainen salaatti

1 ps (150 g) Pirkka Provencen salaattisekoitusta
4-5 tomaattia
1/2 kurkkua
1 iso sipuli
20 Pirkka mustaa oliivia
1 tlk (385 g) Pirkka salaattijuustokuutioita
1 tl kuivattua oreganoa tai
2 rkl tuoretta hienonnettuna
1 paprika

Kastike:
3/4 dl Pirkka ekstra neitsytoliiviöljyä
1/4 dl viinietikkaa
1/2 tl mustapippuria
ripaus suolaa
2 valkosipulinkynttä murskattuna

1. Levitä salaatti vadille.

Viipaloi tai paloittele tomaatit ja kurkku.

Kuori ja leikkaa sipuli mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.

2. Lado tomaatti-, kurkku- ja sipuliviipaleet kerroksittain salaatin päälle tai asettele ne kauniisti salaattipedille.

Levitä valutetut juustokuutiot salaattiainesten päälle ja koristele oliiveilla.

3. Ripottele pinnalle oreganoa.

Sekoita kastikeainekset ja kaada salaatin joukkoon.

Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoamista.

Tarjoa lisäksi maalaisleipää.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Provencen salaattisekoitus (Pirkka), annos 150g150g30kcal2.3g4.5g0.8g0g
Tomaatti 375g85kcal2.1g12.9g1.1g5.2g
Kurkku 200g22kcal1.1g2.8g0.2g1.4g
Sipuli 55g17kcal0.7g2.6g0.1g0.9g
Oliivi keskiarvo punnittu kivineen, öljysäilötty, vihreä/musta 100g159kcal1.1g1.4g16g3.5g
Salaattijuustokuutio (Pirkka), annos 200g385g1040kcal69.3g7.7g80.9g0g
Oregano, kuivattu 1g3.1kcal0.1g0.2g0.1g0.4g
Paprika keltainen 170g51kcal1.6g8.7g0.3g3.4g
Oliiviöljy 68g597kcal0g0g67.5g0g
Viinietikka 25g5.2kcal0g0.1g0g0g
Mustapippuri 2g5.6kcal0.2g0.8g0.1g0.5g
Valkosipuli 8g8.7kcal0.6g1.3g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3077g4045kcal158.2g86g334.2g31g
Valittu annoskoko1539g2023kcal79.1g43g167.1g15.5g
Annoskoko puolitettuna769g1011kcal39.6g21.5g83.6g7.8g
Arvot/100g100g132kcal5.1g2.8g10.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=135512