Kreikkalainen salaatti
1 ps (150 g) Pirkka Provencen salaattisekoitusta
4-5 tomaattia
1/2 kurkkua
1 iso sipuli
20 Pirkka mustaa oliivia
1 tlk (385 g) Pirkka salaattijuustokuutioita
1 tl kuivattua oreganoa tai
2 rkl tuoretta hienonnettuna
1 paprika
Kastike:
3/4 dl Pirkka ekstra neitsytoliiviöljyä
1/4 dl viinietikkaa
1/2 tl mustapippuria
ripaus suolaa
2 valkosipulinkynttä murskattuna
1. Levitä salaatti vadille.
Viipaloi tai paloittele tomaatit ja kurkku.
Kuori ja leikkaa sipuli mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.
2. Lado tomaatti-, kurkku- ja sipuliviipaleet kerroksittain salaatin päälle tai asettele ne kauniisti salaattipedille.
Levitä valutetut juustokuutiot salaattiainesten päälle ja koristele oliiveilla.
3. Ripottele pinnalle oreganoa.
Sekoita kastikeainekset ja kaada salaatin joukkoon.
Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoamista.
Tarjoa lisäksi maalaisleipää.
Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa
Katjuska80