Ihana kesäkurpitsavuoka
500g paistijauhelihaa
öljyä paistamiseen
1 kg kesäkurpitsa
2 reilunkokoista sipulia
140g tomaattipyrettä
1dl vettä
4 valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 tl oreganoa
1 pss (150g) emmental punaleima raastetta
Viipaloi kesäkurpitsa reiluiksi viipaleiksi, paista öljyssä kullanvärisiksi, laita niistä puolet uunivuoan pohjalle ja puolet odottamaan lautaselle.
Ruskista jauheliha ja hienn.
Sipulit ja valkosipulin kynnet.
Lisää pannulle tomaattipyree, vesi ja mausteet, anna hautua n. 10 min., jonka jälkeen voit kaataa seoksen kesäkurpitsojen päälle.
Lado pinnalle loput kesäkurpitsaviipaleet ja reilusti juustoraastetta.
Kypsennä 175 astetta n. 35 min. Anna vetäytyä hetki.
Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 259 grammaa
Eija62