Uunilohi ja fenkoli-purjomuhennos
1. Nosta kirjolohi uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.
Mausta sitruunan kuorella ja pippurilla.
Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
2. Puolita fenkolit ja leikkaa kova kantaosa pois.
Leikkaa fenkolit ohuiksi suikaleiksi.
Halkaise, huuhdo ja suikaloi purjo.
Hienonna tilli ja anjovisfileet.
3. Kuullota fenkoleita noin 3 minuuttia pannulla.
Lisää purjot ja jatka kypsentämistä vielä pari minuuttia, kunnes kasvikset ovat rapean kypsiä.
Lisää anjovikset, ruokakerma, tilli ja sitruunanmehu.
Mausta pippurilla.
(Ohenna muhennosta tarvittaessa vedellä.)
4. Levitä muhennos kalan päälle tai tarjoa se erikseen.
Lähde: Pirkka
Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 395 grammaa
Anemoni