Italialainen makaroonipata

Tomaattikastike:
1. Ruskista jauheliha ja mausta
2. Lisää n. 5dl tomaattimehua ja anne hautua n. 15 minuuttia
Kuorrtuskastike
1. Kiehauta rasva ja vehnäjauho
2. Lisää kerma vähitellen
3. Keitä hiljaa sekoittaen 5 min.
4. Mausta suolalla, muskottipähkinällä ja mustallapippurilla
5. Lisää 50 g juustoa kastikeeseen

Kaada vuokaan lihakastike, sitten keitetyt makaronit (5dl) ja lopuksi kuorrute.

Päälle juustoraastetta 50 grammaa ja uuniin 225 asteeseen 20 minuutiksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Mruonala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 300g415kcal56.3g0g21g0g
Makaroni (myllynparas raaka)188g657kcal24g130.9g3.6g6g
Tomaattimehu Marli376g54kcal3.8g12.8g0g0g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g225g124kcal7g14.4g4.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 15g52kcal1.5g10.5g0.2g0.5g
Oivariini, juokseva, rasvaseos15g108kcal0.1g0.1g12g0g
Juustoraaste Arla Magre 17%75g210kcal21.8g1.9g12.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2388g3240kcal229g341.2g108.2g13g
Valittu annoskoko1194g1620kcal114.5g170.6g54.1g6.5g
Annoskoko puolitettuna597g810kcal57.3g85.3g27.1g3.3g
Arvot/100g100g136kcal9.6g14.3g4.5g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=137322