Italialainen makaroonipata

Tomaattikastike:
1. Ruskista jauheliha ja mausta
2. Lisää n. 5dl tomaattimehua ja anne hautua n. 15 minuuttia
Kuorrtuskastike
1. Kiehauta rasva ja vehnäjauho
2. Lisää kerma vähitellen
3. Keitä hiljaa sekoittaen 5 min.
4. Mausta suolalla, muskottipähkinällä ja mustallapippurilla
5. Lisää 50 g juustoa kastikeeseen

Kaada vuokaan lihakastike, sitten keitetyt makaronit (5dl) ja lopuksi kuorrute.

Päälle juustoraastetta 50 grammaa ja uuniin 225 asteeseen 20 minuutiksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Mruonala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 350g484kcal65.7g0g24.5g0g
Makaroni (myllynparas raaka)219g767kcal28g152.7g4.2g7g
Tomaattimehu Marli438g64kcal4.4g14.9g0g0g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g263g145kcal8.1g16.8g5.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 18g60kcal1.8g12.3g0.2g0.6g
Oivariini, juokseva, rasvaseos18g126kcal0.1g0.1g14g0g
Juustoraaste Arla Magre 17%88g245kcal25.4g2.2g14.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2786g3780kcal267g398g126.2g15.2g
Valittu annoskoko1393g1890kcal133.5g199g63.1g7.6g
Annoskoko puolitettuna697g945kcal66.8g99.5g31.6g3.8g
Arvot/100g100g136kcal9.6g14.3g4.5g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=137322