Italialainen makaroonipata

Tomaattikastike:
1. Ruskista jauheliha ja mausta
2. Lisää n. 5dl tomaattimehua ja anne hautua n. 15 minuuttia
Kuorrtuskastike
1. Kiehauta rasva ja vehnäjauho
2. Lisää kerma vähitellen
3. Keitä hiljaa sekoittaen 5 min.
4. Mausta suolalla, muskottipähkinällä ja mustallapippurilla
5. Lisää 50 g juustoa kastikeeseen

Kaada vuokaan lihakastike, sitten keitetyt makaronit (5dl) ja lopuksi kuorrute.

Päälle juustoraastetta 50 grammaa ja uuniin 225 asteeseen 20 minuutiksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Mruonala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 401g553kcal75.1g0g28g0g
Makaroni (myllynparas raaka)250g876kcal32g174.5g4.8g8g
Tomaattimehu Marli501g73kcal5g17g0g0g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g300g165kcal9.3g19.2g6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 20g69kcal2g14g0.2g0.7g
Oivariini, juokseva, rasvaseos20g144kcal0.1g0.1g16g0g
Juustoraaste Arla Magre 17%100g280kcal29g2.5g17g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3184g4321kcal305g454.6g144g17.4g
Valittu annoskoko1592g2160kcal152.5g227.3g72g8.7g
Annoskoko puolitettuna796g1080kcal76.3g113.7g36g4.4g
Arvot/100g100g136kcal9.6g14.3g4.5g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=137322