Italialainen makaroonipata

Tomaattikastike:
1. Ruskista jauheliha ja mausta
2. Lisää n. 5dl tomaattimehua ja anne hautua n. 15 minuuttia
Kuorrtuskastike
1. Kiehauta rasva ja vehnäjauho
2. Lisää kerma vähitellen
3. Keitä hiljaa sekoittaen 5 min.
4. Mausta suolalla, muskottipähkinällä ja mustallapippurilla
5. Lisää 50 g juustoa kastikeeseen

Kaada vuokaan lihakastike, sitten keitetyt makaronit (5dl) ja lopuksi kuorrute.

Päälle juustoraastetta 50 grammaa ja uuniin 225 asteeseen 20 minuutiksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Mruonala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 50g69kcal9.4g0g3.5g0g
Makaroni (myllynparas raaka)31g110kcal4g21.8g0.6g1g
Tomaattimehu Marli63g9kcal0.6g2.1g0g0g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g38g21kcal1.2g2.4g0.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2.5g8.6kcal0.3g1.8g0g0.1g
Oivariini, juokseva, rasvaseos2.5g18kcal0g0g2g0g
Juustoraaste Arla Magre 17%13g35kcal3.6g0.3g2.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana398g540kcal38.2g56.8g18g2.2g
Valittu annoskoko199g270kcal19.1g28.4g9g1.1g
Annoskoko puolitettuna100g135kcal9.6g14.2g4.5g0.6g
Arvot/100g100g136kcal9.6g14.3g4.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=137322