Italialainen makaroonipata

Tomaattikastike:
1. Ruskista jauheliha ja mausta
2. Lisää n. 5dl tomaattimehua ja anne hautua n. 15 minuuttia
Kuorrtuskastike
1. Kiehauta rasva ja vehnäjauho
2. Lisää kerma vähitellen
3. Keitä hiljaa sekoittaen 5 min.
4. Mausta suolalla, muskottipähkinällä ja mustallapippurilla
5. Lisää 50 g juustoa kastikeeseen

Kaada vuokaan lihakastike, sitten keitetyt makaronit (5dl) ja lopuksi kuorrute.

Päälle juustoraastetta 50 grammaa ja uuniin 225 asteeseen 20 minuutiksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Mruonala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 501g691kcal93.9g0g35g0g
Makaroni (myllynparas raaka)313g1095kcal40.1g218.1g5.9g10g
Tomaattimehu Marli626g91kcal6.3g21.3g0g0g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g376g207kcal11.6g24g7.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 25g86kcal2.6g17.5g0.3g0.9g
Oivariini, juokseva, rasvaseos25g180kcal0.1g0.1g20g0g
Juustoraaste Arla Magre 17%125g350kcal36.3g3.1g21.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3980g5400kcal381.8g568.2g180g21.8g
Valittu annoskoko1990g2700kcal190.9g284.1g90g10.9g
Annoskoko puolitettuna995g1350kcal95.5g142.1g45g5.5g
Arvot/100g100g136kcal9.6g14.3g4.5g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=137322