Italialainen makaroonipata

Tomaattikastike:
1. Ruskista jauheliha ja mausta
2. Lisää n. 5dl tomaattimehua ja anne hautua n. 15 minuuttia
Kuorrtuskastike
1. Kiehauta rasva ja vehnäjauho
2. Lisää kerma vähitellen
3. Keitä hiljaa sekoittaen 5 min.
4. Mausta suolalla, muskottipähkinällä ja mustallapippurilla
5. Lisää 50 g juustoa kastikeeseen

Kaada vuokaan lihakastike, sitten keitetyt makaronit (5dl) ja lopuksi kuorrute.

Päälle juustoraastetta 50 grammaa ja uuniin 225 asteeseen 20 minuutiksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Mruonala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 601g830kcal112.6g0g42.1g0g
Makaroni (myllynparas raaka)376g1314kcal48.1g261.7g7.1g12g
Tomaattimehu Marli751g109kcal7.5g25.5g0g0g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g451g248kcal14g28.8g9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 30g103kcal3.1g21g0.4g1.1g
Oivariini, juokseva, rasvaseos30g216kcal0.2g0.2g24g0g
Juustoraaste Arla Magre 17%150g421kcal43.6g3.8g25.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4776g6481kcal458.2g682g216.2g26.2g
Valittu annoskoko2388g3240kcal229.1g341g108.1g13.1g
Annoskoko puolitettuna1194g1620kcal114.6g170.5g54.1g6.6g
Arvot/100g100g136kcal9.6g14.3g4.5g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=137322