Italialainen makaroonipata

Tomaattikastike:
1. Ruskista jauheliha ja mausta
2. Lisää n. 5dl tomaattimehua ja anne hautua n. 15 minuuttia
Kuorrtuskastike
1. Kiehauta rasva ja vehnäjauho
2. Lisää kerma vähitellen
3. Keitä hiljaa sekoittaen 5 min.
4. Mausta suolalla, muskottipähkinällä ja mustallapippurilla
5. Lisää 50 g juustoa kastikeeseen

Kaada vuokaan lihakastike, sitten keitetyt makaronit (5dl) ja lopuksi kuorrute.

Päälle juustoraastetta 50 grammaa ja uuniin 225 asteeseen 20 minuutiksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Mruonala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 701g968kcal131.4g0g49.1g0g
Makaroni (myllynparas raaka)438g1533kcal56.1g305.3g8.3g14g
Tomaattimehu Marli876g127kcal8.8g29.8g0g0g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g526g289kcal16.3g33.6g10.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 35g120kcal3.6g24.5g0.4g1.2g
Oivariini, juokseva, rasvaseos35g252kcal0.2g0.2g28g0g
Juustoraaste Arla Magre 17%175g491kcal50.8g4.4g29.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5572g7560kcal534.4g795.6g252.2g30.4g
Valittu annoskoko2786g3780kcal267.2g397.8g126.1g15.2g
Annoskoko puolitettuna1393g1890kcal133.6g198.9g63.1g7.6g
Arvot/100g100g136kcal9.6g14.3g4.5g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=137322